Teambuilding

Enkele maanden geleden werd door de personeelsvereniging van IVS het leuke idee geboren om mee te doen met de Breakout Run editie 2018 in Schaijk. Voor sommigen was dit evenement reeds bekend maar de meerderheid wist nog niet wat het precies in hield. De Breakout Run is de ultieme obstacle run met hindernissen. Op het moment dat alle deelnemers zich verzameld hebben bij het startterrein is er geen weg meer terug... Samen met vele andere ‘gevangenen’ in opstand te komen en uit breken uit deze zwaarbewaakte gevangenis.

De Maashorst vormde het weekend van 2 en 3 juni dan ook de grootste openluchtgevangenis van Nederland tijdens de zesde editie van de Breakout Run. Ruim 8.000 deelnemers werden opgesloten en uitgedaagd om via extreme hindernissen hun uitweg te vinden zonder daarbij in handen van de politie te vallen. Om kwart voor elf op zaterdagochtend gingen de echte fanaten onder de ‘uitbrekende criminelen’ van start om tot vier uur zoveel mogelijk rondes af te leggen waarbij ze in de tweede ronde een autoband als extraatje en in ronde vier een zandzak moesten meezeulen. Uiteindelijk liepen slechts een aantal diehards vier rondes. De winnaar legde uiteindelijk niet minder dan 38 kilometer af.

Samenwerken!
Naast deze fanatiekelingen was de Breakout Run voor het gros vooral een wedstrijdje samenwerken en gezelligheid generen. Zo ook voor de deelnemers van IVS. Maar ook voor hen was het bikkelen, rennen en heel vaak kopje onder. Buiten de gevangenispoort wachtte hen een pittige vluchtroute waarbij in totaal 48 hindernissen op hun pad kwamen. 15 hiervan waren dit jaar nieuw toegevoegd aan het parcours. Onder aanmoediging van vele collega’s, familie, vrienden en bekenden kwamen alle gestarte deelnemers van IVS door goed teamwork en een paar uur bikkelen ongeschonden en succesvol over de eindstreep. Het was dan ook zeker een zeer geslaagde dag die zeker voor herhaling vatbaar is volgend jaar.

Succesvolle uitbraak
Ook de organisatie kijkt terug op een geslaagde editie: “De sfeer was echt geweldig en alle deelnemers kwamen ontzettend enthousiast over de finish. Uiteraard dankzij alle vrijwilligers en partners die allemaal een mooie bijdrage hebben geleverd. Dit was de grootste gevangenisuitbraak in de geschiedenis en dat is zeker een mooi compliment. Volgend jaar komt er wederom een vernieuwd parcours met weer nieuwe obstakels.”, zegt Martijn van der Laar, organisator van de Breakout Run.
 

 

News archive

Wilt u onze productinformatie ontvangen?