POWLI EZ

POWLI EZ

De POWLI EZ is speciaal ontwikkeld voor het toevoegen van enzymen in het productieproces.

Enzymen zijn een belangrijke toevoeging in mengvoeders, het zorgt ervoor dat door toevoeging van enzymen aan varkens- en pluimveevoer de verteerbaarheid van de korrels verbeterd en de voederwaarde van de grondstoffen verhoogd. Hiermee worden ook de voerkosten verlaagt. Het is echter ook een zeer gevoelig component in de productie. Enzymen zijn hittegevoelig en temperatuurschommelingen hebben effect op de kwaliteit van het eindproduct. In het traditionele productieproces worden enzymen aangeleverd in vloeibare vorm, in bulkcontainers van 1000 liter. Droge enzymen worden verpakt in zakken van 15 kilo. Dit bespaart de fabrieksmanager veel verwerkingstijd en opslagruimte. 

 

 

Voordelen van de POWLI EZ

De POWLI EZ maakt het mogelijk om twee verschillende instant poederenzymen toe te voegen zonder dat de werkzame stoffen verloren gaan. De enzymen worden in de laatste stap van het productieproces toegevoegd. 

Enkele voordelen op een rij:

  • Zeer nauwkeurige dosering van microcomponenten
  • Toegevoegd product is altijd vers, hierdoor constante kwaliteit
  • Dosering vanaf 1 gram mogelijk
  • Geen volle en lege IBC containers (geen restafval)
  • Efficiënter (en dus lager) energieverbruik
  • Minder CO2 uitstoot

POWLI in uw fabriek?

De POWLI EZ in uw fabriek is een investering die u gegarandeerd binnen twee jaar terugverdiend. De POWLI EZ is een stand-alone systeem en kan (met enige ingrepen relatief) eenvoudig in een productieproces worden ingepast. Wenst u uw fabriek efficiënter en effectiever te maken? Neem contact met ons op en maak een afspraak. Wij vertellen u graag meer over de voordelen voor uw fabriek. 

Wilt u onze productinformatie ontvangen?