Bert van den Nieuwenhof

Isolatiemonteur

Isoleren is een vak apart. Het is een belangrijk onderdeel in de projecten van IVS. Zonder isolatie is een fabriek minder veilig en efficiënt. Isolatie zorgt ook voor de finishing touch. “Je kunt altijd zien als wij langs zijn geweest”, vertelt Bert van den Nieuwenhof. We stellen hem drie vragen over zijn werk.
  • 2011
  • IVS Insulation

Wat houdt jouw werk precies in?

“IVS legt diverse soorten leidingen aan om stoom of vloeistof te transporteren. Door vloeistofleidingen te tracen en te isoleren blijft de temperatuur constant. Als het te koud wordt, kunnen de vloeistoffen gaan stollen die er door heen lopen. Stoomleidingen isoleren we onder andere voor de veiligheid en energiebesparing: hier gaan namelijk hoge temperaturen doorheen. En de koelers worden geïsoleerd om condensvorming tegen te gaan. We werken door het hele land en soms in het buitenland. Het meest recente project in het buitenland was in Duitsland in de fabriek van Bröring. Maar er zijn ook dagen bij dat ik mijn collega Gijs in de werkplaats help om voorbereidingen te treffen voor isolatiewerkzaamheden op locatie.”

Je werkt vijf jaar voor IVS. Waar werkte je hiervoor?

“Ook bij een isolatiebedrijf maar wel in een hele andere bedrijfstak: voornamelijk in ziekenhuizen en scholen. Dat is wel een verschil ten opzichte van de mengvoederfabrieken waar ik nu kom. Bij toeval ben ik bij IVS binnengerold. Via-via hoorde ik dat zij medewerkers zochten. Ik ben gaan praten en het leek me wel een mooie uitdaging. Van een nette en schone omgeving van een ziekenhuis naar een fabriek, het is een wereld van verschil. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt gehad.”

Wat maakt je werk leuk?

“Het resultaat van mijn werk: je kunt altijd zien als we langs zijn geweest. En daarnaast de afwisseling in nieuwbouw en bestaande gebouwen. Nieuwe fabrieken zijn mooi om te isoleren. Je kunt daar fluitend je gang gaan in een rustige omgeving. In bestaande fabrieken leidingen isoleren is wat lastiger. De productieprocessen zijn in volle gang en je moet overal onderdoor, tussendoor en bovenop klimmen. Soms wring ik me letterlijk in allerlei bochten om ergens bij te kunnen. Fysiek is het zwaar werk. Maar het voelt altijd weer fijn als we de klus geklaard hebben. Ik ga iedere dag met plezier naar m’n werk.”

Wilt u onze productinformatie ontvangen?