Erwin van Asperen

Projectleider

Erwin van Asperen (rechts op de foto) is projectleider bij IVS Dosing Technology. Alle projecten, groot en klein, komen langs zijn bureau. “In deze functie zit alles: plannen, techniek, innovatie, oplossingen aandragen, mensen aansturen. Ik ben supertrots dat ik onderdeel ben van dit bedrijf. Want naast het hoge niveau is het een heel sociaal bedrijf: de mens staat altijd centraal hier. Het is soms hectisch maar een ding is zeker: ik verveel me nooit!”
  • 2012
  • Verkoop

Hoe ben je bij IVS terecht gekomen?

IVS loopt als rode draad door mijn leven. Als 16-jarig ventje was ik al te vinden bij IVS. Eerst in de garage achter het huis, daarna in de loods op de Morgenstond in Dinther. Iedere vakantie werkte ik samen met Jo Dielissen (oprichter van IVS) en Hans den Otter, de huidig technisch directeur aan allerlei projecten. Ik studeerde destijds op de MTS dus het was een logische stap om ook mijn stage bij IVS te plannen. Na afronding van mijn opleiding ben ik bij Unilever gaan werken in de Unoxfabriek. Eerst 6 jaar in de functie van storingsmonteur daarna 6 jaar als werkvoorbereider.

Het bloed stroomde waarschijnlijk waar het niet gaan kon. Je keerde weer terug op het oude nest.

“Klopt! Frank stond op een avond bij mij op de stoep en vroeg of ik interesse had om weer bij IVS te komen werken. Het bedrijf was inmiddels flink gegroeid en verhuisd van Dinther naar Veghel. Ze waren naarstig op zoek naar monteurs die pasten bij de IVS-manier van werken. Omdat ik door de oude meester zelf ben opgeleid en de lat voor mezelf altijd hoog leg, paste ik goed bij het bedrijf. Na twee jaar was er door de voortdurende groei behoefte aan een projectleider. Een logische stap voor mij. Ik ken de meeste fabrieken in Nederland. In een team van werkvoorbereiders en monteurs zorg ik er onder andere voor dat projecten van begin tot eind worden begeleid. Ik ben een soort spin in het web, heb contact met iedereen in het bedrijf.

Je noemde net de IVS-manier van werken. Vertel daar eens iets meer over.

"Vakmanschap en een hoge servicegraad horen bij IVS. Dat is de reden van ons bestaan. Niet iedereen is geschikt om bij ons bedrijf te werken. We hebben nu een fantastisch mooie werkplaats: prima uitgerust en veel ruimte om te sleutelen. Dat is het eerste wat nieuwe medewerkers hier zien. Maar onze monteurs zitten vaker in de fabriek van onze opdrachtgevers. Dat is andere koek. Dan zit je tussen bestaande installaties en daar is het donker, weinig ruimte en warm. Vervolgens verwachten we dat onze monteurs op topniveau presenteren. IVS verzorgt maar een klein stukje in een mengvoederfabriek. Maar wel een heel belangrijk stukje. Het komt voor dat een productielijn tijdelijk stop gezet moet worden. Dan heb je te maken met tijdsdruk en onze hoge standaard. Het is net topsport!"

Wilt u onze productinformatie ontvangen?