Hans den Otter

Technisch directeur

“Ik denk dat er mensen zijn die mij typeren als een workaholic. Er zijn jaren geweest dat ik van ’s ochtends 6 tot ’s avonds 10 op de zaak was.” Technisch directeur Hans den Otter ademt IVS. Als je met hem praat over het bedrijf, is hij niet meer te stoppen. 28 jaar geleden stapte hij het bedrijf binnen. Toen een klein installatiebedrijf, nu innovatief marktleider in de vloeistofdosering. Er is heel veel gebeurd de afgelopen jaren.
  • 1987
  • Verkoop

Jullie zijn hard gegroeid. Hoe heb je dat ervaren?

“De groei van IVS brengt allerlei uitdagingen en verantwoordelijkheden met zich mee. We werken nu met 30 collega’s bij IVS die bijna allemaal een gezin hebben. Daarnaast is mijn werk erg veranderd. Waar ik vroeger een project verkocht, calculeerde, tekende én maakte, sta ik nu meer langs de zijlijn. Mijn betrokkenheid vul ik op een andere manier in: als mentor en coach. Loslaten is het toverwoord. De kennis die in mijn hoofd en in dat van Frank (de andere directeur) zit, zijn we al een aantal jaren aan het delen met onze collega’s. Dat betekent dat we alles tot achter de komma proberen te beschrijven. Het doel is om elke dag een beetje beter te worden.”

Hoe ben je IVS’er geworden?

“Mijn achtergrond is loodgieter. Jo Dielissen (oprichter van IVS) zag mij aan het werk bij de boekhouder van IVS. Blijkbaar beviel mijn manier van werken hem, want een paar weken later bood hij me een baan aan als monteur. Samen gingen we ‘op karwei’. Destijds werkten we veel voor Koudijs, een mengvoerderfabrikant in Den Bosch. Na een aantal jaar kende ik die fabriek van binnen en buiten. Daar is de basis gelegd van het huidige IVS Dosing Technology.”

Samen met Frank Dielissen heb je dagelijkse leiding over IVS. Hoe typeer je jullie samenwerking?

“Qua karakters verschillen als dag en nacht van elkaar, maar daar zit tegelijkertijd onze grootste kracht. We houden elkaar en dus ook het bedrijf in balans. Het komt voor dat ik me erg kan opwinden over iets en dan sust Frank de boel. En zo gaat het andersom ook. Zakelijk gezien zitten we op één lijn. Natuurlijk hebben we wel eens discussie, dat is heel gezond en daarmee houd je elkaar scherp. Veel mensen dachten vroeger dat ik de zoon was van Jo Dielissen. Die had het altijd over ‘onze Hans’. Ik werd dus vaak Hans Dielissen genoemd, terwijl Frank toch de echte Dielissen in het bedrijf is."

Wilt u onze productinformatie ontvangen?