IVS Tankwandreinigingssysteem (TWR)

IVS Tankwandreinigingssysteem (TWR)

Het IVS Tankwandreinigingssysteem (TWR) is een innovatief en volautomatisch tankwand reinigingssysteem voor vloeibare producten in opslagtanks.

Dit unieke reinigingssysteem zorgt ervoor dat silo's en opslagtanks op een eenvoudige en functionele manier gereinigd worden. Hierdoor voorkomt u productiestilstand bij een nieuwe tank- of silovulling.

IVS Dosing Technology Sproeier
zuursproeier werking

TWR voor silo's en opslagtanks

Schimmelwerking aan wanden in silo’s en opslagtanks is een groot probleem bij de opslag en het gebruik van vloeibare producten. Om aan de huidige normeringen en wet-, en regelgeving te kunnen voldoen, is een (mengvoeder)producent vaak genoodzaakt om vóór iedere nieuwe vulling de gehele silo of tank te laten schoonmaken door een gespecialiseerd bedrijf. Tot nu toe was dit de enige manier om schimmelwerking en contaminatie tegen te gaan. Deze methode heeft voor de producent als groot nadeel dat het veel tijd in beslag neemt, extra kosten met zich meebrengt. Bovendien gaat er iedere keer kostbare productietijd verloren! De afdeling Research & Development van IVS Dosing Technology is met deze uitdaging aan de slag gegaan. Als oplossing is een volautomatisch TWR ontwikkeld dat uitblinkt in eenvoud en functionaliteit.

TWR voorkomt productiestilstand

Het concept is gebaseerd op het feit dat het vloeistofniveau in de silo of tank zakt waarbij tussentijds, met het zakken van de vlotter, de tankwand kortstondig met een schimmelremmer (zuur) wordt behandeld en wordt gereinigd door gebruikmaking van een sproei-nozzle. Hierdoor voorkomt u productiestilstand bij een nieuwe tank- of silovulling. Het complete TWR wordt op maat geproduceerd, geïnstalleerd en indien nodig inclusief besturing.


Wilt u weten of deze methode ook voor uw bedrijf geschikt is? Neem dan contact met ons op.

Wilt u onze productinformatie ontvangen?