Nick van der Velden

Engineer

Na zijn studie automotive aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven is Nick gestart bij IVS Dosing Technology. Een hele andere wereld. Waarom koos Nick voor een baan bij IVS?
  • september 2016
  • R & D

De meest prangende vraag die we hebben: Hoe komt een automotive engineer bij IVS Dosing Technology terecht?

Noem het voortschrijdend inzicht. In de autobranche is innovatie aan de orde van de dag. Veel dingen zijn al uitgevonden. De mengvoerder- en petfoodbranche staat echter pas aan het begin van de mogelijkheden. Hier kunnen we nog volop pionieren om machines, installaties en fabrieken efficiënter te maken.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er voor jou uit?

Afwisselend. De ene dag hou ik me bezig met het maken van een werkbeschrijving van verkochte installaties en zorg dat het tekenwerk voor de monteurs in de werkplaats gereed is. Dat is mijn hoofdtaak en daar gaat 80% van de beschikbare tijd in zitten. Wat me aantrekt in het bedrijf is dat ze steeds op zoek gaan naar simpele en doeltreffende oplossingen om voor bestaande producten nog beter te laten functioneren. Een voorbeeld daarvan is de nozzle cleaner, een makkelijke toepassing om verstopte nozzles door te prikken.

 

 

Wat is gaafste project waar je tot nu toe aan gewerkt hebt?

De POWLI is echt een voorbeeld van een innovatie. Versleping is echt een probleem in de mengvoerderbranche. Er gaat veel tijd zitten in het doorspoelen en schoonmaken van alle leidingen. Door op een andere manier naar het productieproces te kijken is het idee van de POWLI ontstaan. Dat is de reden waarom ik bij IVS wilde gaan werken: er is veel ruimte om nieuwe dingen te testen en uit te proberen. Dat geeft een extra dimensie aan mijn werk.

 

 

Wilt u onze productinformatie ontvangen?