Feed Design Lab klaar voor de toekomst

Feed Design Lab, het praktijkonderzoek en educatiecentrum voor innovatie en verduurzaming in de diervoederindustrie, heeft dit jaar geïnvesteerd in haar proeffabriek. Bij de start van Feed Design Lab in 2014 werd een proeffabriek geopend voor onderzoek naar nieuwe grondstoffen en productietechnieken en opleidingsactiviteiten. Nu, 6 jaar later, is met de vernieuwde proeffabriek ingezet op een verdere professionalisering van datgene waar Feed Design Lab uniek in is: experimenteren voor de diervoederindustrie en praktijktrainingen verzorgen. Binnen Feed Design Lab werken 115 partnerbedrijven en kennisinstellingen samen in een uniek netwerk aan vernieuwing binnen de diervoersector.

18 partnerbedrijven betrokken bij de verbouwing 

Maar liefst 18 partnerbedrijven hebben een bijdrage geleverd aan de verbouwing. Ook IVS leverde een bijdrage. Lees hier meer over de bedrijven en de vernieuwde apparatuur. 

Unieke mogelijkheden

Bedrijven uit de hele wereld hebben belangstelling voor de uitgebreide testmogelijkheden. Feed Design Lab kan hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan onder meer het toepassen van circulaire grondstoffen, verbeteren van diergezondheid en het verlagen van de CO2 footprint van diervoeders. 

 

Bron en foto: Feed Design Lab

News archive

Wilt u onze productinformatie ontvangen?