Hans den Otter; 35 Jaar toewijding aan IVS Dosing Technology

Op 1 januari 2024 zet Hans den Otter al 35 jaar zijn expertise en passie in bij IVS, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in duurzame en innovatieve maatwerkoplossingen op het gebied van doseersystemen voor vloeistoffen en stoom in de mengvoederindustrie.

Een carrière van toewijding en groei

In het interview met Hans den Otter komen de wortels van zijn carrière aan het licht. 35 jaar geleden begon hij als enige monteur bij IVS opgericht Jo Dielissen. Ondanks dat een oud-leraar Jo had geadviseerd ‘die jongen absoluut niet te moeten aannemen’, bleek Hans, met een achtergrond als loodgieter/verwarmingsmonteur, een waardevolle aanvulling voor het bedrijf. De overname van het bedrijf in 1999, samen met Frank Dielissen, was een mijlpaal. Hans' ondernemersgeest en affiniteit met de markt waren de drijfveren achter deze keuze.  Vijf jaar geleden volgde de verkoop aan Triott, waarmee weer een nieuwe stap richting te toekomst werd gezet.

Een veranderende markt

De dynamiek van de industrie waarin IVS opereert is aanzienlijk geëvolueerd. Veranderingen in het productieproces hebben geleid tot een verschuiving van de conventionele markt naar een tijdperk van innovatie, waarbij het toevoegen van steeds meer soorten vloeistoffen op diverse plaatsen in het productieproces essentieel wordt. Ook het doseren van oververhitte droge stoom voor een optimale conditionering van het persmeel is een belangrijk onderdeel hiervan. Hans benadrukt het belang van continue verbetering en optimalisatie van processen, met specifieke vermelding van de POWLI, de nozzlecleaner en de Smart Steam Dosing Unit (SSDU) als een voorbeeld van innovatie in reactie op marktontwikkelingen. De aandacht voor energieoptimalisatie en het onderzoek naar het gebruik van restwarmte in het proces getuigen van IVS' streven naar duurzaamheid.

Hoogte- en dieptepunten

Het hoogtepunt van Hans' carrière is ongetwijfeld de verhuizing van IVS naar Veghel, die de deur opende naar de gewenste groei en IVS transformeerde tot een volwaardige zakelijke partner. Het gezamenlijke succes en de trots die Hans voelt voor wat het team heeft bereikt, staan centraal. Echter, de emotionele impact van uitdagende momenten, zoals gebeurtenissen met directe collega's, illustreert het familiegevoel binnen het bedrijf en hoe deze momenten hem diep kunnen raken.

Technologische vooruitgang en de toekomst 

IVS kijkt heel gericht naar technologische vooruitgang zoals met de ontwikkeling van de Smart Steam Dosing Unit (SSDU). Hans benadrukt de groeiende rol van monitoring in kwaliteitsbewaking en wijst op de uitdagingen voor bedrijven met een groeiend gebrek aan medewerkers met technische kennis. Voor de toekomst ziet hij mogelijkheden voor remote service, de eerste stappen zijn gezet maar momenteel is het voor de markt in zijn beleving nog te vroeg.

Wat betreft de toekomst ziet Hans veranderingen in de markt, aangedreven door groeiende wereldbevolking en verschuivende voedselbehoeften. IVS zal meer internationaal gericht moeten zijn en door samenwerking met andere Triott bedrijven meer focussen om internationale service en ondersteuning. De belangrijkste lessen die Hans heeft geleerd, zijn dat dingen nooit precies gaan zoals verwacht. In de wereld van IVS heeft Hans den Otter niet alleen een carrière gevormd, maar ook bijgedragen aan de innovaties en ontwikkelingen die de industrie hebben getekend. 

Hans kijkt over het geheel genomen terug op een prachtige carrière bij IVS en blijft nog steeds gedreven om ook in de komende jaren verschillende stappen op het gebied van innovatie binnen IVS te zetten. Zoals Hans aangeeft, zijn er nog enkele ideeën die hij wil realiseren voordat hij uiteindelijk gaat stoppen.

Naast het adviseren van klanten over optimale oplossingen voor het doseren van stoom en vloeistoffen zal hij zijn collega’s blijven ondersteunen en begeleiden met zijn rijke ervaring die hij in de afgelopen 35 jaar bij IVS heeft opgebouwd.

 

News archive

Wilt u onze productinformatie ontvangen?