IVS Dosing Technology en de Triott Group bundelen krachten

Vanaf 1 januari 2019 is IVS Dosing Technology aangesloten bij de Triott Group. Het doel van de samenwerking met de Triott Group is het creëren van maximale synergie. Dit moet uiteindelijk resulteren in een groter en breder producten- en dienstenaanbod voor zowel de mengvoederindustrie als voor andere bedrijfstakken. Internationalisering voor onze organisatie wordt een steeds belangrijker aspect in de toekomst. 

Technisch directeur Hans den Otter: “IVS Dosing Technology is de laatste jaren gegroeid als organisatie. Stoom- en vloeistofdosering is de corebusiness van ons bedrijf maar de laatste jaren onderscheiden wij ons ook met slimme en innovatieve oplossingen waarmee mengvoerderfabrieken het productieproces efficiënter en winstgevender kunnen maken.”

De Triott Group is het moederbedrijf van Ottevanger Milling Engineers, Wynveen International, Inteqnion, TSC, Almex, PCE, PTN en heeft in de USA een joint venture opgezet met de naam Anderson Feed Technology. De activiteiten van de Triott Group zijn gericht op het ontwerpen, leveren en inbedrijf stellen van complete fabrieken en installaties voor de mengvoeder-, aquafeed-, en petfoodindustrie en sluiten daarom goed aan bij de lange termijnstrategie van IVS.

Met deze samenwerking verwachten Frank Dielissen en Hans den Otter, directie van IVS, de komende jaren hun bedrijfsactiviteiten nog verder te kunnen ontplooien. “De Triott Group heeft een wijdvertakt distributienetwerk in landen waar wij niet of nauwelijks actief zijn. Hier zullen we intensief gebruik van gaan maken. Zowel nationaal als internationaal zal de afzetmarkt groter worden.”

Algemeen directeur Frank Dielissen: “Wij zien veel voordelen in de samenwerking met alle bedrijven van de Triott Group. We zullen waar mogelijk intensiever samenwerken op het gebied van innovatie, inkoop, productie en met name verkoop. Waar nodig vullen we elkaar aan, maar we blijven geheel verantwoordelijk voor onze eigen bedrijfsactiviteiten. Naast geografische expansie zijn er bovendien ook veel groeimogelijkheden in marktsegmenten waar IVS nog niet sterk vertegenwoordigd is. Met deze samenwerking is de volgende stap gezet naar een mooie toekomst voor alle betrokken partijen.”

News archive

Wilt u onze productinformatie ontvangen?