IVS levert doseerinstallaties op nieuwe productielocatie Klaremelk 

In Hardewijk realiseert Klaremelk een nieuwe productielocatie voor haar eigen producten. IVS heeft hiervoor de uitdagende opdracht verkregen om de doseerinstallaties te engineeren, fabriceren en te leveren. Klaremelk is van oudsher een producent van kalvermelkpoeder. Tegenwoordig ontwikkelen en leveren ze diverse innovatieve producten voor kalveren, lammeren en biggen. Klaremelk is een veelzijdig, internationaal georiënteerd familiebedrijf, dat gespecialiseerd is in voeding voor jonge dieren. Kennis en kwaliteit zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. De combinatie van kennis, jarenlange praktijkervaring, moderne grondstoffen en geavanceerde productietechnieken staan aan de basis van de topkwaliteit producten. 

In het nieuw te bouwen tankenpark worden diverse vloeistofopslagtanks geplaatst. Deze tanks worden voorzien van de benodigde vul-, ontluchting- en overloopleidingen. Tegen de wand van de tanklekbak plaatsen we een rvs vloeistof innamestation geschikt voor 6 vloeistofinnamesets en geheel afsluitbaar met een elektrisch bedienbaar rolluik. De innamesets worden gemonteerd met het in eigen huis ontwikkelde IVS innamefilter, in dit geval uitgevoerd een zeefperforatie van respectievelijk 1 en 3 mm. Ook wordt op iedere innameset een optische sensor gemonteerd die door middel van een laserstraal detecteert of de vulslang van de tankwagen aan het juiste innamepunt is aangesloten.

Vanaf het tankenpark worden diverse vloeistoffen via pomp- en doseersets gedoseerd op de menger. Voor de juiste dosering van het water, op diverse plaatsen in het productieproces, zal in de pompruimte een hydrofoorunit worden geplaatst. Deze installatie zal op druk functioneren zodat er op verschillende plekken kan worden gedoseerd middels één pompunit.  De start van opdracht is dit voorjaar gepland.

News archive

Wilt u onze productinformatie ontvangen?