IVS project voor FeedValid

Sinds begin dit jaar maakt IVS Dosing Technology onderdeel uit van de Triott Group. Het voordeel van krachten bundelen in de Triott Group komt steeds meer tot uitdrukking, dit keer door een samenwerking met Ottevanger Milling Engineers en Pelleting Technology Netherlands (PTN).

Eind november ondertekenden Ottevanger Milling Engineers en FeedValid een samenwerkingsovereenkomst. FeedValid realiseert met de nieuwe lijn een verdubbeling van het productievolume. Door de recente ontwikkelingen rond stikstof, methaan, duurzaamheid en Europese sourcing is de vraag toegenomen naar diervoedergrondstoffen die (nóg) beter benut kunnen worden. In Poederoijen produceert FeedValid diverse pensbestendige eiwitrijke producten. De nieuwe productielijn van Ottevanger maakt het voor FeedValid mogelijk om schroten, oliezaden en peulvruchten beter en efficiënter te bestendigen en thermisch te behandelen.

Bestendige eiwitten

Het juiste procedé van bestendig maken, in combinatie met een hoge verteerbaarheid, biedt de mogelijkheid om het gehalte ruw eiwit in het rantsoen te verlagen tot wel 15%. Dat draagt duidelijk bij aan een vermindering van de stikstof- en methaanuitstoot én het verlaagt de voerkosten.

Thermische behandeling

De techniek om eiwitten chemisch te behandelen leverde tot nu toe een hogere bestendigheid en betere verteerbaarheid op dan de techniek waarbij verhitting en additieven nodig zijn. Dankzij onderzoek op hittebehandeling en de juiste toevoegingen wordt er een state-of-the-art productielijn geïnstalleerd waarmee nagenoeg dezelfde bestendigheid en verteerbaarheid wordt gerealiseerd als met de chemische behandeling.  

Capaciteit verdubbeld

De nieuwe productielijn wordt gebouwd binnen een bestaand gebouw op het fabrieksterrein. Met deze investering realiseert Feedvalid een verdubbeling van het huidige productievolume, waarmee de komende decennia ruim voldaan kan worden aan de groeiende vraag naar bestendige eiwitten en thermisch behandelde oliezaden en peulvruchten

Dit levert IVS

IVS levert en monteert hierbij stoom-, en vloeistof doseerinstallaties. Voor de thermische behandeling is stoomdosering in dit proces noodzakelijk op zowel conditioner, toaster en gedurende het gehele droogproces. Ook wordt er door ons een complete stoomblusinstallatie geïnstalleerd. Er zal een aanzienlijk stuk leidingwerk ten behoeve van de diverse vloeistofdoseringen worden aangelegd naar de opslagtanks, pompunits, doseersets, conditioners en toaster. Ook wordt er een groot aantal installatieonderdelen geïsoleerd door eigen medewerkers van onze isolatieafdeling.

De bouw start in december 2019 en wordt binnen enkele maanden afgerond.

Over FeedValid 

FeedValid levert ingrediënten voor efficiënte en duurzame diervoeding, door grondstoffen te verrijken en reststromen uit de levensmiddelenindustrie te bewerken tot circulaire grondstoffen. FeedValid heeft productie- en opslaglocaties in Nederland, Duitsland en België en levert haar producten in een groot deel van Europa. FeedValid is onderdeel van Brokking’s Beheer, een familiebedrijf met een lange historie in de agrarische sector en de diervoeding. 

 

 

 

News archive

Wilt u onze productinformatie ontvangen?