Octrooi verleend aan IVS Dosing Technology op het concept POWLI

Op 6 april 2017 hebben we van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland het octrooibewijs verkregen voor het door IVS ontwikkelde doseerconcept van de POWLI.

(foto : Hans den Otter en Frank Dielissen)

Dit innovatieve concept zorgt ervoor dat onder andere coccidiostatica op het einde van de productielijn kunnen worden toegevoegd waardoor er geen versleping meer is in het proces tussen de menger en coater. Daardoor zijn er geen spoelcharges meer nodig bij wisseling van coccidiostatica. Dit geeft een zeer grote kostenbesparing voor de mengvoederproducent.  (POWLI)

In 2014 zijn we gestart met de ontwikkeling en het bouwen van een apparaat voor de vervaardiging van een geconcentreerd vloeibaar additief, de POWLI EZ. Deze versie wordt nu gebruikt in diverse landen voor de vervaardiging van een vloeibaar enzym (vervaardiging op de productielocatie van de mengvoederproducent) waarbij het enzym wordt aangeleverd in een geconcentreerde droge vorm.           

Vanuit deze variant werd ons de vraag gesteld of we ook coccidiostatica konden doseren met de POWLI.

Hiervoor werd op onze R&D afdeling het concept van de POWLI ontworpen en ontwikkeld. Op de Eurotier in Hannover in november 2016 hebben we deze innovatie voor het eerst getoond aan de mengvoederwereld.

Na de POWLI uitvoerig getest te hebben en de eindresultaten te hebben laten analyseren, op basis van versleping/Q10 test/homogeniteit door Nutricontrol in Veghel hebben we nu een uitvoering die volledig voldoet aan onze verwachtingen.

De POWLI staat inmiddels sinds begin 2017 werkend opgesteld bij het Feed Design Lab te Wanssum, het internationale innovatiecentrum voor de mengvoederindustrie.

We zijn dan ook uitermate trots op het eindresultaat van de POWLI en POWLI EZ. Op beide concepten hebben we een octrooi verkregen.

News archive

Wilt u onze productinformatie ontvangen?