Corona nieuws! Volg hier onze laatste Corona nieuws

Project uitgeleverd voor Van Aarsen Machinefabriek

Medio 2018 hebben we een mooie opdracht verkregen via Van Aarsen Machinefabriek in Panheel voor de engineering en levering van diverse vloeistof doseerinstallaties voor een relatie van Van Aarsen Machinefabriek in Duitsland.

Voor dit bedrijf ontwikkelden en realiseerden we een compleet opgebouwd rvs innamestation dat geschikt is voor 6 vloeistoffen. De innamesets zijn uitgevoerd met door IVS in eigen huis ontwikkelde rvs innamefilters. Met deze innamefilters wordt de lostijd van vloeistof door een vrachtwagen tot wel 30% gereduceerd. Op deze innameset is een laser gemonteerd. Deze laser detecteert of er een losslang door de chauffeur is aangesloten en dat de losslang zich op het juiste lospunt bevindt. Het innamestation heeft een geïntegreerde lekbak inclusief lekdetectie (met aftapkraan) en kan met een elektrisch rolluik geheel worden afgesloten. Een kant en klare oplossing van IVS!

 

 

 

De order bestond verder uit meerdere pompsets geschikt voor verschillende soorten vloeistoffen, waarbij op iedere set een flowmeter doseerstraat werd gemonteerd. De units zijn opgebouwd op zowel stalen als rvs constructieframes die ieder weer zijn uitgevoerd met een uitneembare rvs lekbak met niveaudetectie. 

 

 

In de engineeringsfase waren er diverse factoren waar we rekening mee moesten houden zoals soort vloeistof, de positie van de tank en pomp, het leidingtracé, de omgevings- en vloeistoftemperatuur, viscositeit en de opvoerhoogte. Dit project is inmiddels met succes afgerond en werd half november door ons uitgeleverd.

 

News archive

Wilt u onze productinformatie ontvangen?