Stoom- en Enzymendoseerunits voor De Heus Azië 

Met een bevolking van 260 miljoen mensen is Indonesië de grootste markt voor eiwitconsumptie in Zuidoost-Azië en de vraag naar dierlijke eiwitten in Indonesië zal blijven groeien door stijgende inkomens, bevolkingsgroei en veranderingen in voedingsvoorkeuren. Hierdoor is de verwachting dat de omvang van de diervoedermarkt in 2022 verder zal groeien van 19 miljoen ton naar 22 miljoen ton. 

In 2009 heeft De Heus de Zuidoost-Aziatische markt betreden door de overname van een diervoederbedrijf in Vietnam. Negen jaar later was De Heus Vietnam uitgegroeid tot een top 3 speler, met acht fabrieken strategisch verspreid over het land. Vandaag de dag is door recente overnames dit aantal gestegen naar 16 fabrieken.

“Het succes van De Heus in Vietnam – waar ons regionale Aziatische hoofdkantoor is gevestigd – heeft ons vertrouwen versterkt om onze activiteiten in de regio te ontwikkelen. Naast Vietnam exploiteren we nu met succes drie diervoederfabrieken in Myanmar, is er een diervoederfabriek gebouwd in Cambodja en kunnen we door de overnames de veelbelovende Indonesische diervoedermarkt betreden”, zegt Gabor Fluit, regionaal directeur Royal De Heus Azië

Eind vorig jaar was Dick Wesselink, Production & Technical Director Asia, in Nederland en bezocht hij IVS. Tijdens dit gesprek kwam naar voren dat er onduidelijkheden waren over de werking van eerder geleverde stoomsets aan Royal De Heus Azië. Samen zijn we dieper in deze vraagstelling gedoken in de oorspronkelijke klantvraag, hoe wij daar op ingespeeld hebben en wat er vervolgens uiteindelijk werd uitgeleverd en gemonteerd. Tijdens dit gesprek bleek dat er nog een optimalisatieslag gemaakt kon worden om zowel opdrachtgever als de diervoederproducent het perfecte product aan te bieden voor haar productieproces.

Dit bedrijfsbezoek van de heer Wesselink maakt maar weer eens duidelijk hoe belangrijk contactmomenten zijn tussen klant en leverancier, waarbij het aspect persoonlijk contact vaak essentieel is. Iets wat helaas zeer lastig was tijdens de coronapandemie. 


IVS Stoomdoseerunits

Het bezoek bij IVS heeft geleid tot de opdracht van onder andere twee nieuwe IVS stoomdoseerunits voor een perslijn van 23 ton/hr en een perslijn van 28ton/hr. De doseerunits worden uitgevoerd met een Prowirl stoom flowmeter zodat de stoomflow consistent geregeld kan worden. En er is nu een zeer snelle opstart van de perslijn van 0 naar 100% binnen enkele minuten. De doseerunits zijn bestemd voor een nieuw te openen fabriek (gereed in oktober 2022), op het Indonesische eiland Java. Deze vestiging produceert pluimveevoer.

IVS Enzymendoseerunits

Voor dezelfde productielocatie van PT Universal worden er door IVS twee enzymendoseerunits uitgeleverd die geschikt zijn voor de dosering van vloeibare enzymen. Een complete doseerinrichting bestaat uit een pompset gepositioneerd in een rvs constructie met lekbak waar een IBC vat op geplaatst kan worden en een doseer kabinet die de juiste dosering waarborgt. Deze complete doseerinrichtingen worden aangesloten op de twee op de productielocatie aanwezige batchcoaters en werken onafhankelijk van elkaar waarbij verschillende volumes gelijktijdig of onafhankelijk van elkaar gedoseerd kunnen worden.

Installatie

Op dit moment zijn de productiewerkzaamheden in onze bedrijfshal te Veghel in volle gang. Binnen enkele maanden zal deze mooie order uitgeleverd worden naar West-Java. De servicemonteur van IVS zal na deze uitlevering de installaties op dit tropische eiland in bedrijf gaan stellen. Dit om er zeker van te zijn dat de door ons geleverde producten op de juiste wijze zijn geïnstalleerd en ook op de juiste manier door de klant gebruikt gaan worden. Hiermede waarborgen we een perfecte werking zodat een optimaal eindresultaat verkregen wordt. Op deze manier willen we meerwaarde bieden over onze productkennis, het gebruik, en de optimalisatie van onze doseersystemen. Klantbeleving en samenwerking is dan ook één van onze speerpunten in onze missie en visie-doelstellingen! 

  

News archive

Wilt u onze productinformatie ontvangen?