Succesvol seizoen voor IVS team RhinoRocket

Sinds 2010 is IVS Dosing Technology trotse hoofd- en naamsponsor van het IVS team RhinoRocket. Spektakel is gegarandeerd bij truckpulling, waar de pk’s gieren en motoren ronken.

Afgelopen seizoen was zeer succesvol voor het IVS team RhinoRocket. Het team werd Nederlands kampioen in hun klasse tot 8,5 ton en behaalde een tweede plaats op het Europees Kampioenschap én een tweede plaats in de NTTO competitie. Aan teamlid Peter van den Heuvel vragen we om truckpulling in een notendop uit te leggen. “Bij truckpulling trekt de truck een sleepwagen over een afstand van 110 meter over een speciaal geprepareerde baan. Op de sleepwagen ligt een ballastbak die tijdens de race naar voren beweegt. Doordat de weerstand gedurende de trekpoging steeds meer toeneemt, wordt het steeds moeilijker om de sleepwagen voort te bewegen. Het is voor de deelnemers de kunst om met hun voertuig zoveel mogelijk kracht (en eventueel snelheid) te ontwikkelen, zodat zij de sleepwagen over de 110 meterlijn trekken. Degene die het verste komt, heeft gewonnen. Dat is de korte, simpele versie. De praktijk leert dat er veel meer bij komt kijken. In onze sport draait het om techniek. De afstelling van de motor, de koppeling, de turbo’s en bandenspanning zijn bepalende onderdelen; deze maken het verschil tussen winst of verlies. Een te harde of te zachte band kan meters schelen.”

Tijdrovende hobby

Het IVS team RhinoRocket werkt tijdens en buiten het seizoen keihard om alle elementen in balans te krijgen. Het lijkt bijna een professioneel team, maar voor alle teamleden is het toch ‘maar’ hobby. Peter: “Een hobby waar heel veel tijd in gaat zitten. Gedurende het seizoen (dat van april tot september loopt) zijn we bijna ieder weekend op pad. Onze truck stamt uit de jaren tachtig, bijna een oldtimer dus. Deze is inmiddels volledig omgebouwd. We vinden het prachtig om eraan te sleutelen en om de truck iedere week weer in topconditie aan de start te krijgen. Het kampioenschap is daarom een prachtige beloning voor het hele team.”

Sponsoren erg belangrijk

Peter vertelt enthousiast verder: “Truckpulling is een dure sport, het hele budget is aan het einde van het seizoen op. Zonder sponsoren lukt het niet om ieder weekend een wedstrijdwaardige truck op de baan te krijgen. IVS Dosing Technology is al meer dan 7 jaar als hoofd- en naamsponsor aan ons team verbonden. We hebben een groot aantal overeenkomsten: goed onderhoud, vakmanschap en steeds op zoek gaan naar slimme oplossingen om het beste resultaat te behalen, daarom zijn wij een goede match. Op deze samenwerking zijn wij als team dan ook zeer trots!"

 

 

News archive

Wilt u onze productinformatie ontvangen?