Berntsen Diervoeders - Wehl

Vloeistofdoseerinstallaties voor maal/menglijn

Bij Bernsten Diervoerders is door een groeiende vraag naar hondenbrokken de behoefte ontstaan aan een nieuwe maal/menglijn.
  • Wehl
  • november 2020
  • Berntsen Diervoeders

Wie?

Berntsen Diervoeders heeft een fabriek en winkel in Wehl, vlakbij Doetinchem. In de winkel verkopen zij diervoeding en allerlei andere dierbenodigdheden. In de fabriek vindt de productie van hondenbrokken plaats, de specialisatie van Berntsen Diervoeders.

 

Wat?

Door de groei heeft Berntsen gekozen voor een nieuwe maal/menglijn. Aan IVS de vraag de verouderde vloeistofdosering te vernieuwen met de laatste en modernste technieken. De uitdaging is een goed werkbare en onderhoudsvriendelijke opstelling te ontwerpen in een beperkte ruimte.

Hoe?

IVS levert en monteert vijf vloeistofdoseerinstallaties naar de menger. Hiervan komen vier vloeistoffen vanuit een IBC opstelling. In de IBC opstelling zijn twee IBC vaten boven elkaar geplaatst. De onderste IBC van 1250 liter zal fungeren als buffertank, zodat er voldoende tijd is de bovenste IBC te wisselen. Er is gekozen voor een grote buffertank zodat de productie minimaal één avond/nachtshift door kan zonder een IBC te wisselen. De vijfde installatie naar de menger is aangesloten op een bestaande opslagtank. Alle pompinstallaties zijn uitgevoerd met tandradpompen en Promass flowmeters. De vloeistoffen worden door de vloeistofverdelers in de menger gedoseerd. De goede verdeling bevordert de homogeniteit en de kwaliteit van het eindproduct.

 

Wilt u onze productinformatie ontvangen?