Coppens Diervoeding Helmond

Olie- en enzymendoseerinstallaties op vacuümcoaters

Bij Coppens Diervoeding in Helmond realiseerden wij in samenwerking met KSE Process Technology een oplossing waarbij vier vacuümcoaters per vloeistof op één doseerinstallatie zijn aangesloten waarbij gebruik wordt gemaakt van maar één flowmeter voor alle vier de coaters.
  • Helmond
  • Oktober 2015
  • Coppens Diervoeding

Wie?

Coppens Diervoeding is een bedrijf dat al meer dan 90 jaar garant staat voor hoogwaardige en betrouwbare diervoeders, in combinatie met innovatief en kundig advies. Daarmee dragen ze bij aan gezonde en optimaal presterende dieren en een toekomstbestendige varkens en pluimveehouderij.

Wat?

De vraag van Coppens Diervoeding was om de nieuw in de fabriek te plaatsen vacuümcoaters te voorzien van een olie- en enzymendoseersytemen.

Hoe?

De uitdaging van dit project was om samen met KSE tot een oplossing te komen waarbij vier vacuümcoaters per vloeistof op één doseerinstallatie zijn aangesloten waarbij gebruik wordt gemaakt van maar één flowmeter voor alle vier de coaters. Er is vooraf een tijdslijn uitgezet om te kunnen simuleren of er geen obstakels in het wisselen van de doseringen op de verschillende lijnen ging ontstaan. Hieruit bleek dat het technisch mogelijk was om de installatie zo uit te voeren.

Olie doseerinstallaties

We hebben voor de olie doseerinstallaties gekozen voor de inbouw van zelfreinigende filters in de pompset. Hierbij wordt de olie voor de doseerinstallatie van de coaters gefilterd tot 560 Mu. De uitgefilterde grove delen worden samen met de vloeistof in de menger gedoseerd. Om de gestelde doseerrange en doseertijden te kunnen waarborgen functioneren de doseerinstallaties middels een druksysteem en worden de juiste, op de coater gemonteerde, manifolds geopend.

Enzymen doseerinstallaties

Voor het doseren van enzymen is een centrale doseerkast onder de coaters gemonteerd. Bij elke coater is een kleine doseerunit gemonteerd die de enzymen vermengen met water als drager. Ook hier is gekozen voor een druksysteem om de juiste doseerrange en doseertijden te waarborgen.

Wilt u onze productinformatie ontvangen?