Coppens International

Optimaliseren stoominstallatie voor stoomvoorziening van twee extruders

De laatste jaren heeft IVS regelmatig onderhoud gepleegd aan de stoominstallatie bij Coppens International te Helmond. Coppens International Nettetal heeft besloten de verouderde stoominstallatie volledig door IVS te laten optimaliseren.
  • Nettetal Duitsland
  • 2017
  • Coppens International

Wie?

Coppens International is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en vermarkten van visvoeders. Drie locaties maken onderdeel uit van Coppens International. In Nettetal (Duitsland) is de productielocatie gevestigd.

 

Wat?

Het ketelhuis produceert stoom waar de druk kan oplopen tot 10 bar. Het ketelhuis voorziet de fabriek van stoom. Omdat er meerdere afnemers zijn hebben we ervoor gekozen een nieuwe hoofdleiding te leggen vanaf het ketelhuis. Vanaf de hoofdleiding zijn drie aansluitingen gemaakt naar de IVS stoomdoseerinstallatie op de conditioner, stoominjectie op extruder en stoomverwarming op extrudermantel.

Voor een goede stoomdosering wordt de stoomdruk gereduceerd naar 2-3 bar. Door middel van een regelklep wordt de exacte hoeveelheid stoom geregeld op de extruder. Op de conditioner en stoominjectie wordt de hoeveelheid stoom gemeten met een Vortex flowmeter. Om de stoomkwaliteit te verhogen zijn diverse condensafvoersets geplaatst. IVS heeft een condenscircuit aangelegd voor de afvoer van condenswater. Ook is de koeling op de extrudermantel vernieuwd.

Hoe?

De uitdaging was om de installatie terug te plaatsen in een kleinere ruimte, rekening houdend met uitbreiding in de toekomst. Omdat er weinig ruimte beschikbaar was, is de installatie tegen een wand gemonteerd.

 

Wilt u onze productinformatie ontvangen?