De Heus Maasbracht

Perslijn

De Heus in Maasbracht bouwt een nieuwe perslijn om nog flexibeler te kunnen produceren. Voor dit project leveren wij de stoom- en vloeistofdoseerinstallatie. Onze opdracht: realiseer dit project binnen 12 weken.
  • Nederland
  • gepland voor november 2019
  • De Heus Diervoerders Maasbracht

Wie?

De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de oprichting in 1911 is de onderneming van een klein regionaal bedrijf doorgegroeid naar één van de grootste spelers in de Nederlandse mengvoederindustrie. De groei in Nederland is gerealiseerd door autonome groei en overnames. Mede door de snelle uitbreiding buiten Nederland behoort De Heus inmiddels tot de top 15 van diervoederleveranciers in de wereld. De Heus Maasbracht is een van de modernste pluimveevoerfabrieken van Nederland.

 

Wat?

 

De nieuwe perslijn zorgt ervoor dat De Heus de productie flexibeler kan plannen. De uitdaging voor IVS is de stoom- en vloeistoffen doseerinstallatie op deze compleet nieuwe perslijn binnen een tijdsbestek van 12 weken tussen aanvraag tot oplevering te ontwerpen, te realiseren en te monteren. Een traject dat normaal gesproken veel langer duurt. Een eenduidige planning van de werkzaamheden met duidelijke afstemming tussen alle betrokken partijen, waaronder Actemium is belangrijk om de nieuwe perslijn te realiseren.   

Hoe?

De conditioner wordt voorzien van een IVS stoomdoseerset, zodat een optimale conditionering van het persmeel wordt gegarandeerd. De hoeveelheid toegevoegde stoom wordt geregeld via een temperatuursensor in de conditioner en een stoomflowmeter in de stoomdoseerset. De vetten, oliën en enzymen naar de coater worden aangesloten op bestaande ringleidingen. De ringleidingen zijn 5 jaar geleden door IVS aangelegd. In dat stadium was rekening gehouden met uitbreiding van een extra lijn. De enzymen (microdosering) worden in een IVS microcomponenten doseerkast met water vermengt tot een homogene vloeistof en gedoseerd op de coater. De vetten en oliën naar de coater worden via doseersets in een verwarmde kast, uitgevoerd met onder andere Promass flowmeters, gedoseerd door vloeistofverdelers boven de coater.  

 

Projectmanager

Stef van den Hurk
0413 - 29 19 76
s.vandenhurk@ivs.nl
LinkedIn

Wilt u onze productinformatie ontvangen?