Doseerinstallatie met weegtank

De Heus - Andel

Op de productielocatie van mengvoederfabrikant De Heus in Andel is in september een nieuwe hoofdmenger geplaatst. Aan IVS werd gevraagd om een doseerinstallatie uitgevoerd met een weegtank te plaatsen. Deze installatie is geschikt voor het toevoegen van 10 verschillende soorten vloeistoffen.
  • Nederland
  • Oktober 2017
  • De Heus Andel

Wie?

De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en distributie van hoogwaardige diervoeders. Mede door de snelle uitbreiding buiten Nederland behoort De Heus inmiddels tot de top 15 van diervoederleveranciers in de wereld. Het hoofdkantoor van De Heus is gevestigd in Ede. De productielocaties bevinden zich in Andel, Maasbracht, MeppelNijkerk, Ravenstein, Sneek, Utrecht en Veghel. In Nederland werken ruim 600 medewerkers. Buiten Nederland heeft De Heus activiteiten in meer dan 50 landen, waaronder eigen vestigingen in Polen, Rusland, Tsjechië, Egypte, Ethiopië, Brazilië, Zuid-Afrika, Servië, Spanje, Portugal en Vietnam. Wereldwijd heeft de onderneming meer dan 5.000 medewerkers.

 

 

Wat?

De Heus Andel is een van de grootste veevoederfabrieken van Nederland. Ze hebben recentelijk een nieuwe menger geplaatst. Voor de opdrachtgever is een optimale dosering van de vetten en een goede verdeling ervan op de menger van groot belang. IVS werd, als jarenlange toeleverancier en expert op het gebied van vloeistofdosering, gevraagd het vloeistoffenvraagstuk onder handen te nemen.

Hoe?

 

IVS leverde een rvs weegtank met een inhoud van 400 liter die door middel van drie krachtopnemers gewogen wordt. De rvs weegtank is door IVS samengesteld en is voorzien van niveaubewakingen, heeft 10 vulaansluitingen en een inspectieluik. De tank is voorzien van een Typhoon roerwerk. Het doseren in de menger gebeurt door een rvs centrifugaalpomp van het merk Packo. De isolatieafdeling van IVS neemt bij dit project de tracing , de isolatie en plaatafwerking voor haar rekening. Op 13 oktober is de weegcombinatie door onze collega’s geplaatst. Het overige leidingtraject  is een week later, ook door IVS medewerkers, aangesloten en daarmee is dit project bedrijfswaardig opgeleverd.

Wilt u onze productinformatie ontvangen?