H. Bröring GmbH & co.KG in Löningen

Leveren van enzymen- en zuurdoseerinstallaties

H. Bröring GmbH & co.KG wilde voor de nieuwe fabriek in Löningen zuur- en enzymen doseerinstallaties installeren.
  • Duitsland
  • juni 2016
  • H. Bröring GmbH & co.KG

Wie?

H. Bröring GmbH & co.KG is één van de drie mengvoerbedrijven die behoren tot de Bröring Unternehmungsgruppe. Deze bedrijven hebben hun expertise gebundeld om te kunnen voldoen aan de toekomstige behoeftes op het gebied van mengvoederproductie. 

Wat?

Zuurdoseerinstallatie

H. Bröring GmbH & co.KG werkt in de fabriek met Rubergmengers. Kenmerk van deze mengers is dat vloeistoffen met een lans onder in de menger worden gedoseerd. Hierdoor is het niet mogelijk om met een vloeistofverdeler die voorzien is van keuzekleppen de doseerhoeveelheden te regelen.  Daarom is gekozen voor een doseerinstallatie met water als drager. Door het zuur te vermengen met water is altijd een gelijke doorstroomhoeveelheid in de inspuitlans aanwezig en is een goede vloeistofverdeling gegarandeerd.

 

 

Hoe?

Enzymendoseerinstallatie

De enzymen worden zowel op de menger als op de coaters gedoseerd. Voor het doseren van de enzymen is gekozen voor een vergelijkbare installatie als de zuur doseerinstallatie. Echter omdat de doseerhoeveelheden ver uiteen liggen zijn in de doseersets keuzeafsluiters geplaatst waardoor de lengte van de doseertijd kan worden geregeld. De doseerinstallaties voor de menger en coaters zijn gescheiden opgebouwd. Omdat de dosering op drie coaters plaatsvindt, is gekozen voor een doseerinstallatie middels een druksysteem. Hierdoor is het mogelijk om alle drie de coaters te voorzien van enzymen met gebruik van één pompset. Voor de opslag van de enzymen is een gecombineerde IBC opstelling gefabriceerd waaronder drie uitneembare lekbakken zijn geplaatst. De doseersets van alle doseerinstallaties zijn opgebouwd in Rittal kasten om het geheel stofvrij te houden.

Wilt u onze productinformatie ontvangen?