IVS stoom- en vloeistofdoseerinstallaties voor Gebrs. Fuite

Mengers in fabriek uitgerust met IVS Nozzle Cleaners

Gebrs. Fuite bouwt op dit moment de vierde mengvoerfabriek in Genemuiden. Deze fabriek, voor de productie van voeders voor wit vlees, zal worden uitgevoerd met stoom- en vloeistofdoseerinstallaties van IVS Dosing Technology.
  • Genemuiden
  • voorjaar 2018
  • Gebrs. Fuite

Wie?

Innovatie, kennis delen en persoonlijke, duurzame relaties zijn kernwoorden die bij uitstek passen bij Gebrs. Fuite. Het familiebedrijf waarin meerdere generaties actief zijn, is opgericht in 1906 en heeft sinds een aantal jaren het predicaat hofleverancier. Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe mengvoerfabriek in Genemuiden.

Wat?

Voor deze nieuwe, innovatieve fabriek levert IVS de stoom- en vloeistofdoseerinstallaties. Stoom is onmisbaar voor een kwalitatief goed eindresultaat van mengvoeders. Goede conditionering verbetert de ontsluiting van het zetmeel waardoor de productiecapaciteit wordt verhoogt en de verwerkingskosten lager worden. Het doseren van de vloeistoffen in de menger wordt dankzij de IVS Nozzle Cleaners nog efficiënter. Dit innovatieve product voorkomt vertraging en onderbreking van het productieproces als gevolg van verstoppingen. Een kleine naald zorgt ervoor dat elke nozzle na ieder gebruik wordt doorgeprikt. 

Hoe?

De mixers van de twee perslijnen worden voorzien van IVS stoomdoseersets, zodat een optimale conditionering van het persmeel wordt gegarandeerd. De toaster en droger worden ook aangesloten op de stoominstallatie. De vloeistoffen op de mengvoermenger worden met onze nieuwe innovatie, de IVS Nozzlecleaner, in de menger gedoseerd. De tweede menger, voor het mengen van melkpoeder, wordt ook voorzien van IVS nozzles met luchtondersteuning omdat de vloeistoffen met een zo klein mogelijke druppelgrootte dienen te worden verneveld over het product.

Wilt u onze productinformatie ontvangen?