IVS vloeistofdoseerinstallatie voor CJ Wildlife

voor het toevoegen van vloeibare tallow

Met de aanvraag van het Engelse CJ Wildbirds vliegt IVS een geheel andere bedrijfstak binnen dan de tot nu toe vertrouwde mengvoederindustrie. Op de productlocatie in Upton (United Kingdom) produceert CJ Wildbirds vogelvoer en aanverwante producten zoals vetbollen voor tuinvogels.
  • United Kingdom
  • 2020
  • CJ Wildbird

Wie?

CJ Wildbirds is onderdeel van CJ Wildlife en is wereldwijd bekend als fabrikant van hoogwaardig vogelvoer. De ontwikkeling van het assortiment gebeurt in een samenwerkingsverband van eigen onderzoekers en ornithologen. Bij verwerken van de beste kwaliteit grondstoffen tot een topklasse eindproduct is IVS met haar hoogwaardige vloeistofdoseertoepassingen onderdeel geworden van het productieproces. De hoge standaard van vogelvoer en aanverwante producten zorgt voor een grote populariteit bij de consument. 

In Nederland is het product in schappen van dierspeciaalzaken te vinden en ook online te koop. Steeds meer branches maken gebruik van de innovatieve IVS-doseeroplossingen. De order van CJ Wildbirds past in de groeistrategie van IVS. Het bedrijf is bij IVS uitgekomen omdat het toepassen van vloeistofdosering in het productieproces bij CJ Wildbirds op veel vlakken een grote gelijkenis toont met de toepassingen in de mengvoerderindustrie. 

 

Wat?

De opdracht bij CJ Wildbirds bestaat uit engineering, fabricage, leveren en montage van een doseerinstallatie voor het gebruik van tallow. De installatie wordt gebruikt voor de productie van vogelpindakaas, waarbij vloeibare tallow één van de ruwe grondstoffen is. Deze grondstof wordt gebruikt voor de productie van vetbollen die geschikt zijn voor de voeding van tuinvogels.

Hoe?

In deze opdracht hergebruiken we twee reeds bestaande rvs tanken. In de opstelling die we maken functioneren deze als communicerende vaten. Beiden worden verwarmd door een cv-installatie, inclusief alle benodigde veiligheden, die prefab wordt voorbereid in de IVS-productiehal. Dit geldt ook voor alle overige uit te leveren installatiedelen. Dit zijn onder andere een innameset, een geïsoleerde pompset, en een verwarmde en geïsoleerde transport container. Het behouden van warmte en het verwerken van tallow onder een constante temperatuur is belangrijk in het productieproces. Het isoleren en het aanbrengen van het plaatwerk wordt voor een groot deel voorbereid in Veghel door medewerkers van onze isolatieafdeling. Op locatie worden alle voorgefabriceerde installatiedelen op de gewenste posities geïnstalleerd door IVS-monteurs. Het aanbrengen van het benodigde leidingwerk wordt uitgevoerd door IVS installatiemonteurs en TIG-lassers. De oplevering is eind juli 2020 gepland.

Wilt u onze productinformatie ontvangen?