Nieuw vloeistoffenpark ABZ Diervoeding Eindhoven

Realisatie tankpark met 10 opslagtanks en leidingbrug

Om de kwaliteit van het varkens- en pluimveevoer te vergroten, heeft IVS in samenwerking met advies- en ingenieursbureau Tebodin bij ABZ Diervoeding in Eindhoven een compleet nieuw vloeistoffenpark met bijbehorende pompenruimte gerealiseerd.
  • Eindhoven
  • oktober 2016
  • ABZ Diervoeding

Wie?

ABZ Diervoeding is in januari 2013 ontstaan uit een fusie tussen Coöperatie Arkervaart-Twente U.A. en Coöperatie Brameco-Z.O.N. U.A. Het bedrijf produceert haar voeders op vijf gespecialiseerde productielocaties. In Eindhoven vindt de productie van varkensvoer en pluimveevoer plaats.

Wat?

IVS Dosing Technology heeft bij ABZ Eindhoven een nieuw vloeistoffenpark gerealiseerd met in totaal 10 opslagtanks. Het tankpark bestaat uit zes stuks nieuwe opslagtanks van 80m³. Tevens zijn vier bestaande tanks verplaatst. Het vloeistoffenpark wordt in de toekomst uitgebreid tot een totaal van 18 tanks. Het leidingwerk en het tracé voor de toekomstige acht tanks is reeds voorbereid. Er zijn twee rvs innamestations door ons geplaatst, ieder geschikt voor 9 ontvangst-en dampretourleidingen. Ook engineerden en bouwden we twee compleet nieuwe pompenkamers. Eén ruimte, voor de stolbare producten, wordt verwarmd tot een temperatuur van 45ºC. 

Alle pompen in beide ruimtes staan opgesteld op een eigen rvs ondersteuningsconstructie, met een demontabele roestvrijstalenlekbak die is voorzien van lekdetectie. Het leidingtracé omvat diverse vloeistoffen die nodig zijn voor zowel de mixer, de coater als de hoofdmenger. Het leidingtracé loopt van pompenkamers naar de fabriek via de nieuw geplaatste leidingbrug.

Hoe?

Het project had een aantal uitdagingen. De productie mocht tijdens het verplaatsen van het tankpark niet onderbroken worden. Door regelmatig overleg en afstemming met ABZ Diervoeding en de betrokken partijen is het gehele project perfect verlopen. Daarnaast was het een hele puzzel om het leidingwerk voor de vloeistoffen op een overzichtelijke manier te integreren. Om in de tanks inspecties uit te voeren, is het gehele tankpark voorzien van bordessen. De fabriek van ABZ is klaar voor de toekomst!

Dit project kwam tot stand in samenwerking met: Tebodin, Van den Hout-installatie, De Visser Bouw & Onderhoud B.V., Hoppenbrouwers, Baetsen en Reyimpo

Wilt u onze productinformatie ontvangen?